به گزارش شهرآرانیوز، نشست هماندیشی سردار سرتیپ پاسدار سیدهاشم غیاثی فرمانده سپاه امام رضا (ع) و حجتالاسلام مهدی حسنزاده نامقی مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی، ظهر امروز با حضور حجتالاسلام برهان باقری مسئول دفتر نماینده، ولی فقیه در سپاه امام رضا (ع) و جمعی از فرماندهان نواحی مختلف بسیج استان برگزار شد.
فرمانده سپاه امام رضا (ع) در این نشست با بیان اینکه شهدا هم در تثبیت و هم در استمرار انقلاب اسلامی نقش مؤثر داشتهاند، اظهار کرد: در هر زمان انقلاب به خطر افتاده و به نظر رسیده ممکن است تهاجمی به اصل این شجره طیبه صورت بگیرد، خونهایی ریخته شده تا پرچم برافراشته بماند. اکنون و پس از در امان ماندن کشور از تهاجم نظامی سخت نیز نوبت به تقابل فرهنگی و جنگ نرم رسیده و این امر، اهمیت کار فرهنگی را مضاعف میکند.
وی افزود: تا به امروز، هر کاری که دشمن در حوزه تهاجم فرهنگی و تخریب ارزشها انجام داده متمرکز بر عرصه فیلم و سریال و تولیدات فرهنگی بوده و متأسفانه باید اذعان کرد که در مقابل این حملات، آثار فرهنگی مطلوبی چه از نظر کمیت و چه کیفیت در داخل تولید نشده است.
سردار غیاثی خاطرنشان کرد: بدیهی است که پیشرفت در این حوزه نیز بدون هزینه نیست همانطور که اگر امروزه در یک شهر بیمارستان فوق تخصصی وجود دارد و بیمارانی از حدود ۱۰۰ کشور برای معالجه به آن مراجعه میکنند، این پیشرفت در حوزه علم و درمان نیز بدون مقابله دشمن صورت نگرفته و برای آن هزینه شده است. تولید فیلم و سریال با محوریت مبانی انقلاب اسلامی و فرهنگ ایثار و شهادت، موضوعی است که باید به آن توجه شود و برای آن هزینه مستمر اختصاص یابد و این راهبردی است که بهصورت ثابت، بهعنوان یک پیوست مؤثر در همه کنگرههای بزرگداشت شهدا در دستورکار قرار دارد.
وی با اشاره به آیه ۲۳ سوره مبارکه احزاب ادامه داد: بنیاد شهید و سپاه پاسداران، هر دو مولود انقلاب و امام (ره) هستند. فرماندهان ردههای مختلف سپاه امام رضا (ع) در دو سال گذشته بیش از ۷۸۵۰ دیدار با خانوادههای معظم شهدا برپا کردهاند. کتاب خاتون و قوماندان که اخیراً منتشر شد و به هفتاد و پنجمین چاپ خود رسیده است، گوشهای از این تلاشها برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است که با جدیت ادامه خواهد داشت.
سردار سیدهاشم غیاثی فرمانده سپاه امام رضا (ع) در حاشیه نشست مشترک خود با حجتالاسلام مهدی حسنزاده نامقی مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی و در گفتو گو با شهرآرانیوز تصریح کرد: رویکرد اصلی این جلسه با هدف انسجام ظرفیتها بود تا بتوانیم در مدت باقیمانده از امسال و همچنین ۱۴۰۳، خدمات مؤثرتری به جامعه ایثارگری استان صورت بگیرد.
وی افزود: قرار بر این شد تا در قالب یک تفاهمنامه یا حتی بیشتر از آن، ظرفیتهایی تعریف شود که در بخش فرهنگی، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت محقق شود. بنای اصلی ما نیز بر این است که با پرهیز از کار موازی و جزیرهای ابتدا آسیبشناسی شود و سپس بهصورت هدفمند، نیازهای جامعه ایثارگری را برآورده کنیم.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان هم در این نشست از تقدیم ۱۸ هزار شهید، ۵۴ هزار و ۶۰۰ جانباز و ۳۷۰۰ آزاده انقلاب اسلامی و دفاع مقدس از خراسان رضوی خبر داد و گفت: عمده این شهدا و ایثارگران نیز با وجود تأهل راهی جبهههای جنگ شدهاند که همین امر باعث میشود تا جمعیت جامعه ایثارگری خراسان رضوی امروزه به بیش از ۳۸۰ هزار نفر برسد.
وی بیان کرد: در حدود یک سال و نیم گذشته، پیشرفتهای بسیار مطلوبی در بخشهای مختلف خدماتی حاصل شده که بهطور مثال، در بخش درمان، ۳۴ درصد شاهد افزایش خدمت به خانوادههای شهدا و ایثارگران هستیم. در حوزه خدمات بالینی با محوریت جانبازان، ۷۴ درصد خدمترسانیها افزایش پیدا کرده و در بخش اشتغالزایی برای فرزندان این عزیزان نیز ۲۴۴ درصد رشد داشتهایم. البته مشکلاتی نیز همچنان وجود دارد و بهموازات بیکاری ۱۲ هزار و ۵۰۰ نفر از فرزندان شهدا، در بخش یادمان شهدای گمنام و مراکز توانبخشی جانبازان نیز دچار کمبودهای شدید هستیم.
حجتالاسلام حسنزاده نامقی تصریح کرد: در حوزه مسکن و مراکز توانبخشی جانبازان، خراسان رضوی تنها استان کشور است که هنوز حتی یک مرکز توانبخشی ندارد. در عرصه مسائل فرهنگی و فضاسازی شهری نیز امروزه در ورودی شهر علی ابن موسیالرضا (ع) هیچ نشانی از فرهنگ این مردم و شهر شهادت وجود ندارد و تابلوهای موجود همه متمرکز بر تبلیغ مراکز خرید و مجموعههای تفریحی هستند. این شرایط شایسته استان امام هشتم (ع) نیست و باید اصلاح شود.
وی با اشاره به برگزاری موفق نخستین جشنواره بینالمللی فیلم و فیلمنامه ایثار در خرداد سال جاری تأکید کرد: به برکت خون پاک شهدا، نخستین جشنواره بینالمللی فیلم و فیلمنامه ایثار با ۱۲۷۰ اثر از ۳۰ کشور از جمله آمریکا، فرانسه و سایر کشورها برگزار شد و همزمانی آن با جشنواره کذایی کن بر تأثیر فرهنگی آن افزود. این موضوع نیز تنها بخشی از پیوست فرهنگی ماست و مستندسازی روایات و خاطرات والدین شهدا در قالب ۶۵۰۰ ثبت خاطره، نهضت دیگری بود که خراسان رضوی را حائز رتبه نخست مستندسازی و تولید محتوای فرهنگی کرد.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی هم در حاشیه این نشست گفت: تکریم خانوادهها و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، دو رسالت ذاتی ماست، اما در شرایطی که گستردگی جامعه ایثارگری استان به بیش از ۳۸۰ هزار نفر میرسد، بدیهی است که اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران با ۵۳۰ نفر نیروی کار خود نتواند به هر دو حوزه رسیدگی کند و به همه چالشهای موجود را پاسخ بگوید.
وی ادامه داد: در این شرایط، بهترین راهکار این است که همافزایی میان نهادها صورت بگیرد تا نهادهای انقلابی بتوانند بیش از پیش در خدمت مردم باشند. سپاه امام رضا (ع) و بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز به عنوان دو مولود انقلاب اسلامی از جمله سازمانهایی هستند که میتوانند از ظرفیتهای متقابل استفاده کنند تا خدمات کاملتری به جامعه ایثارگری استان ارائه شود.